Prevence rakoviny kůže, celotělové vyšetření znamének – na půlmaratonu v Pardubicích

Rakovina kůže je strašákem dnešní doby a proto jsme v Pardubicích prezentovali běžcům, přátelům běhu a obyvatelům Pardubic i celé České republiky nejnovější technologii ve vyšetření znamének – robotické celotělové skenování znamének FotoFinder. Zájem o náš stan byl veliký a obdrželi jsme stovky dotazů, protože téma melanomu, rakoviny kůže, podezřelých znamének a prevence je zdravotním tématem číslo jedna.

Zájemcům jsme popsali výhody celotělového skenování znamének:

  • Skenujeme i zdravou kůži
  • Nepřehlédneme ani jedno znaménko
  • Ukládáme záznamy, které jsou při následné kontrole ihned přístrojem zachyceny, označeny a následně lékař rozhodne, zda je či není znaménko k odstranění, sledování, či je v pořádku.

Následně lékař rozhodne, zda je či není znaménko k odstranění, sledování, či je v pořádku. V případě potřeby odstranění může proběhnout toto odstranění přímo v ordinaci dermatologa (například pomocí laseru), nebo je pacient odeslán do chirurgické ambulance.

Najděte si i Vy dermatologickou ordinaci, která používá tuto nejmodernější metodu vyšetření znamének a objednejte se na vyšetření! Přehled ordinací: ZDE.

Zdravotní pojišťovny hradí různými částkami vyšetření znamének v rámci preventivních programů. Přehled úhrad pro letošní rok 2016 naleznete: ZDE.