Evropský den melanomu – 9. května 2016

Pro letošní rok 2016 vychází Mezinárodní den melanomu na 2. května 2016Evropský den melanomu v ČR na 9. května. Tento den připomíná veliké nebezpečí výskytu rakoviny kůže a důležitost prevence, aby se tato nemoc zachytila zavčasu. Každý by si měl tímto dnem připomenout, že znaménka by se měla pravidelně kontrolovat – z preventivních důvodů alespoň 1x za rok, při problémech i častěji, že sluneční záření je stále nebezpečnější a ozónová díra se zvětšuje, tudíž by se všichni měli před paprsky chránit (více o ochraně před sluncem naleznete: ZDE ).

Nejspolehlivější a nejmodernější metodou vyšetření znamének je celotělové robotické vyšetření znamének, které se provádí digitálním dermatoskopem FotoFinder. Vyšetření je bezkontaktní, bezpečné, mohou ho podstoupit děti i těhotné ženy.

Důležitou roli ve vyšetření znamének hrají lékaři – dermatologové, kteří se zabývají diagnostikou a léčbou kožních nádorů. Přehled ordinací, které pracují s nejmodernější technikou a pomohou Vám zbavit se Vašich pochybností vyšetřením znamének najdete: ZDE – objednejte se i Vy k lékaři z Vašeho okolí. Můžete se objednat na vyšetření znamének pomocí digitálního dermatoskopu FotoFinder, i když nemáte žádné doporučení jiného lékaře, navíc se můžete objednat, i když s jinými problémy chodíte ke svému dermatologovi, který však nevlastní digitální dermatoskop FotoFinder.